| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Miękką Kasię rozetrzeć palcami z przesianą mąką. |
| Krok 2 |
| Do miseczki z ciepłym mlekiem wsypać szczyptę cukru i drożdże. |
| Krok 3 |
| Jajko ubić z cukrem pudrem, dodać je do mąki z Kasią. |
| Krok 4 |
| Wlać drożdże. |
| Krok 5 |
| Ciasto wyrabiać przez około 10 minut, aż nie będzie się kleiło do ręki. |
| Krok 6 |
| Przełożyć do miski, przykryć folią i wstawić do lodówki na 2 godziny. |
| Krok 7 |
| Piekarnik nagrzać do 200 stopni. |
| Krok 8 |
| Z ciasta uformować drożdżówki wybranej wielkości, umieszczając w środku 5 łyżeczek dżemu z jabłek. |
| Krok 9 |
| Układać na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. |
| Krok 10 |
| Piec przez 25 minut na złoty kolor. |
| Krok 11 |
| Posypać cukrem pudrem i udekorować owocami. |