Duet biszkoptowy z jogurtem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

10 dekagramów

0.5 łyżeczki

5 dekagramów

10 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

biszkopt:

3 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

dodatkowo:

170 gramów

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na ciasto: Kasię utrzeć z cukrem pudrem, żółtkiem i śmietaną. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszać.

Krok 2

Ciasto wyłożyć do blaszki i równo rozsmarować. Piec w temp. 180 st. C, przez ok. 20 min. (nie musi być zarumienione, ale sprężyste w dotyku).

Krok 3

Na gorące ciasto wyłożyć jogurt i piec jeszcze 5 min.

Krok 4

Na biszkopt: Utrzeć żółtka z cukrem i 2 łyżkami wody.

Krok 5

Połączyć z ubitą pianą z białek i mąką wymieszaną z proszkiem. Wyłożyć na ciepłe ciasto.

Krok 6

Można teraz posypać orzechami. Piec kolejne 15-20 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duet biszkoptowy z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duet biszkoptowy z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duet biszkoptowy z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duet biszkoptowy z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duet biszkoptowy z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duet biszkoptowy z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duet biszkoptowy z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Ciasto biszkoptowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej