Duet mięsa i ryby
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ryba o zwartym mięsie - 500 gramów
  • Przyprawa do mięs Knorr - 2 łyżki
  • szynka dojrzewająca szwardzwaldzka - 8 plastrów
  • czarny pieprz świeżo zmielony - 1 łyżeczka
  • świeże oregano gałązki - 4 sztuki
  • oliwa z oliwek - 100 mililitrów
  • cytryna - 1 sztuka

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Rybę pokrój na mniejsze kawałki, 8 sztuk.
  2. Każdy kawałek skrop sokiem z cytryny i oliwą.
  3. Posyp pieprzem, listkami oregano i przyprawą Knorr.
  4. Rybę zwijaj w plastry szynki.
  5. Przygotowaną porcje smaż po kilka minut z każdej strony, aby ryba pozostała soczysta. Podawaj na przykład z gotowaną fasolką.