Przygotowanie |
Krok 1 |
Bułki przekrój na połówki, opiecz na grillu, a następnie posmaruj majonezem Hellmann’s. |
Krok 2 |
Oliwę połącz w miseczce z sokiem z cytryny, pieprzem i posiekaną natką. Oliwę podziel na dwie części. |
Krok 3 |
Matiasy wymocz w zimnej wodzie przez kilka godzin, następnie osusz na papierowym ręczniku i pokrój pod skosem na mniejsze kawałki. Buraki obierz i pokrój w cienkie plasterki. Cebulę pokrój w cienkie krążki. |
Krok 4 |
Śledzie oraz buraki zamarynuj z przygotowana oliwą w dwóch oddzielnych miseczkach, następnie odsącz z jej nadmiaru przed podaniem. |
Krok 5 |
Na spody bułeczek nałóż po liściu sałaty, następnie połóż plastry buraka, kawałki śledzia oraz krążki cebuli. Na koniec posyp drobnymi kaparami, przykryj pozostałymi połówkami bułeczek i podawaj. |