Duszona jagnięcina z winem w rozmarynie
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • średnie golonki jagnięce - 4 sztuki
  • Esencja do duszonych mięs Knorr - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy - 3 łyżki
  • czerwone wino - 300 mililitrów
  • pomidory - 2 sztuki
  • ciecierzyca - 1 opakowanie
  • marchewka - 1 sztuka
  • oliwa - 60 mililitrów

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Golonki obsmaż na mocno rozgrzanej patelni, aż nabiorą rumianej barwy.
  2. Następnie przełóż mięso do naczynia żaroodpornego.
  3. Na drugiej patelni rozgrzej olej i podsmaż najpierw pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, następnie koncentrat pomidorowy.
  4. Wlej wino i dodaj Esencję do duszonych mięs Knorr. Całość gotuj ok. 10 minut.
  5. Teraz dodaj do sosu startą marchewkę, pomidora pokrojonego w drobną kostkę i odcedzoną ciecierzycę. Ponownie zagotuj sos.
  6. Zalej mięso sosem. Naczynie żaroodporne przykryj folią aluminiową i całość piecz w temperaturze 160 °C.