| |||||||||
| Składniki | ||
| młoda kapusta | 1 sztuka | |
| cebula | 1 sztuka | |
| Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr | 2 sztuki | |
| Esencja do duszonych mięs Knorr | 2 sztuki | |
| kminek | 2 łyżeczki | |
| masło | 2 łyżki | |
| włoskie kiełbasy świeże | 600 gramów | |
| ocet jabłkowy | 3 łyżki | |
| sok z jabłek | 300 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Posiekaj drobno cebulę. Poszatkuj kapustę. Na średnim ogniu rozgrzej 1 łyżkę masła. Dodaj cebulę i smaż przez 5 minut lub do momentu zarumienienia, mieszając. Dodaj kminek. Smaż przez 1 minutę lub aż do uzyskania odpowiedniego aromatu. |
| Krok 2 |
| Dodaj kapustę, ocet, sok z jabłek, 1 litr wody. Żeby danie było idealnie doprawione dodaj 2 kostki Bulionu grzybowego na borowikach leśnych Knorr. Gotuj bez przykrycia przez 15 minut lub do momentu, gdy kapusta stanie się miękka i prawie płynna. Przełóż do miski. Przykryj, aby utrzymać temperaturę. |
| Krok 3 |
| Smaż kiełbaski na 1 łyżce masła przez 10 minut lub do momentu aż będą rumiane. Przewracając je co jakiś czas. Kiełbaski podawaj wyłożone na kapuście. |
| Autor: przepisy.pl |