Duszona kapusta z kiełbaskami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr - 2 sztuki
  • Esencja do duszonych mięs Knorr - 2 sztuki
  • Kminek z Polski Knorr - 2 łyżeczki
  • Rama Classic - 2 łyżki
  • włoskie kiełbasy świeże - 600 gramów
  • ocet jabłkowy - 3 łyżki
  • sok z jabłek - 300 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Posiekaj drobno cebulę. Poszatkuj kapustę. Na średnim ogniu rozgrzej 1 łyżkę margaryny. Dodaj cebulę i smaż przez 5 minut lub do momentu zarumienienia, mieszając. Dodaj kminek. Smaż przez 1 minutę lub aż do uzyskania odpowiedniego aromatu.
  2. Dodaj kapustę, ocet, sok z jabłek, 1 litr wody. Żeby danie było idealnie doprawione dodaj 2 kostki Bulionu grzybowego na borowikach leśnych Knorr. Gotuj bez przykrycia przez 15 minut lub do momentu, gdy kapusta stanie się miękka i prawie płynna. Przełóż do miski. Przykryj, aby utrzymać temperaturę.
  3. Smaż kiełbaski na 1 łyżce margaryny przez 10 minut lub do momentu aż będą rumiane. Przewracając je co jakiś czas. Kiełbaski podawaj wyłożone na kapuście.