Duszona kapusta z kiełbaskami

67


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
młoda kapusta1 sztuka
cebula1 sztuka
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr2 sztuki
Esencja do duszonych mięs Knorr2 sztuki
kminek2 łyżeczki
masło2 łyżki
włoskie kiełbasy świeże600 gramów
ocet jabłkowy3 łyżki
sok z jabłek300 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Posiekaj drobno cebulę. Poszatkuj kapustę. Na średnim ogniu rozgrzej 1 łyżkę masła. Dodaj cebulę i smaż przez 5 minut lub do momentu zarumienienia, mieszając. Dodaj kminek. Smaż przez 1 minutę lub aż do uzyskania odpowiedniego aromatu.
Krok 2
Dodaj kapustę, ocet, sok z jabłek, 1 litr wody. Żeby danie było idealnie doprawione dodaj 2 kostki Bulionu grzybowego na borowikach leśnych Knorr. Gotuj bez przykrycia przez 15 minut lub do momentu, gdy kapusta stanie się miękka i prawie płynna. Przełóż do miski. Przykryj, aby utrzymać temperaturę.
Krok 3
Smaż kiełbaski na 1 łyżce masła przez 10 minut lub do momentu aż będą rumiane. Przewracając je co jakiś czas. Kiełbaski podawaj wyłożone na kapuście.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl