Duszona kapusta z kiełbaskami

67


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
młoda kapusta1 sztuka
cebula1 sztuka
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr2 sztuki
Esencja do duszonych mięs Knorr2 sztuki
Kminek z Polski Knorr2 łyżeczki
masło2 łyżki
włoskie kiełbasy świeże600 gramów
ocet jabłkowy3 łyżki
sok z jabłek300 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Posiekaj drobno cebulę. Poszatkuj kapustę. Na średnim ogniu rozgrzej 1 łyżkę masła. Dodaj cebulę i smaż przez 5 minut lub do momentu zarumienienia, mieszając. Dodaj kminek. Smaż przez 1 minutę lub aż do uzyskania odpowiedniego aromatu.
Krok 2
Dodaj kapustę, ocet, sok z jabłek, 1 litr wody. Żeby danie było idealnie doprawione dodaj 2 kostki Bulionu grzybowego na borowikach leśnych Knorr. Gotuj bez przykrycia przez 15 minut lub do momentu, gdy kapusta stanie się miękka i prawie płynna. Przełóż do miski. Przykryj, aby utrzymać temperaturę.
Krok 3
Smaż kiełbaski na 1 łyżce masła przez 10 minut lub do momentu aż będą rumiane. Przewracając je co jakiś czas. Kiełbaski podawaj wyłożone na kapuście.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl