Duszona wołowina w sosie chrzanowym
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pręga wołowa - 1 kilogram
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 3 sztuki
  • Sos do pieczeni z cebulką Knorr - 1 opakowanie
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 4 ziarna
  • Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr - 8 ziaren
  • chrzan tarty - 2 łyżki
  • marchew - 1 sztuka
  • cebula - 2 sztuki
  • śmietana kwaśna - 0.5 szklanek

Sposób przygotowania:

  1. Pręgę wołową pokrój w grube kawałki o szerokości około 2 cm. Marchewkę i cebulę pokrój w plastry.
  2. Na dnie garnka ułóż warzywa, a następnie mięso.
  3. Dodaj wszystkie przyprawy, zalej wodą i duś na małym ogniu przez około 1,5 godziny.
  4. Po tym czasie sos Knorr wymieszaj ze śmietanką i chrzanem.
  5. Wyjmij wołowinę, a do wywaru wlej śmietanę z chrzanem i sosem Knorr.
  6. Całość gotuj, aż wszystkie składniki się połączą i powstanie sos chrzanowy. Dodaj z powrotem mięso, duś jeszcze kilka minut i podawaj np. z gotowanymi ziemniakami.