|
Składniki | ||
mięso mielone wołowe | 500 gramów | |
Fix Spaghetti Bolognese Knorr | 1 opakowanie | |
woda | 500 mililitrów | |
papryka czerwona | 1 sztuka | |
czerwona cebula | 1 sztuka | |
czerwona fasola z puszki | 1 opakowanie | |
zielona papryka | 1 sztuka | |
sos worcester | 20 mililitrów | |
olej | 80 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż wraz z mięsem na patelni. |
Krok 2 |
Papryki umyj, również pokrój w kostkę o boku 0,5 cm i dodaj do mięsa. Całość smaż przez kilka minut. |
Krok 3 |
Fix Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej do mięsa. |
Krok 4 |
Dodaj odcedzoną fasolkę, sos worcester i całość duś ok. 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Podawaj z bułeczkami z ciasta francuskiego. |
Autor: przepisy.pl |