Duszona wołowina z papryką i fasolką
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone wołowe - 500 gramów
  • Fix Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 500 mililitrów
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • czerwona fasola z puszki - 1 opakowanie
  • zielona papryka - 1 sztuka
  • sos worcester - 20 mililitrów
  • olej - 80 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż wraz z mięsem na patelni.
  2. Papryki umyj, również pokrój w kostkę o boku 0,5 cm i dodaj do mięsa. Całość smaż przez kilka minut.
  3. Fix Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej do mięsa.
  4. Dodaj odcedzoną fasolkę, sos worcester i całość duś ok. 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Podawaj z bułeczkami z ciasta francuskiego.