Duszona wołowina z papryką i fasolką

4


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone wołowe500 gramów
Fix Spaghetti Bolognese Knorr1 opakowanie
woda500 mililitrów
papryka czerwona1 sztuka
czerwona cebula1 sztuka
czerwona fasola z puszki1 opakowanie
zielona papryka1 sztuka
sos worcester20 mililitrów
olej80 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż wraz z mięsem na patelni.
Krok 2
Papryki umyj, również pokrój w kostkę o boku 0,5 cm i dodaj do mięsa. Całość smaż przez kilka minut.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej do mięsa.
Krok 4
Dodaj odcedzoną fasolkę, sos worcester i całość duś ok. 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Podawaj z bułeczkami z ciasta francuskiego.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl