| |||||||||
| Składniki | ||
| mięso mielone wołowe | 500 gramów | |
| Fix Spaghetti Bolognese Knorr | 1 opakowanie | |
| woda | 500 mililitrów | |
| papryka czerwona | 1 sztuka | |
| czerwona cebula | 1 sztuka | |
| czerwona fasola z puszki | 1 opakowanie | |
| zielona papryka | 1 sztuka | |
| sos worcester | 20 mililitrów | |
| olej | 80 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż wraz z mięsem na patelni. |
| Krok 2 |
| Papryki umyj, również pokrój w kostkę o boku 0,5 cm i dodaj do mięsa. Całość smaż przez kilka minut. |
| Krok 3 |
| Fix Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej do mięsa. |
| Krok 4 |
| Dodaj odcedzoną fasolkę, sos worcester i całość duś ok. 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Podawaj z bułeczkami z ciasta francuskiego. |
| Autor: przepisy.pl |