Duszone gołąbki z grzybami i kaszą jęczmienną

Składniki:

  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka
  • Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • suszone grzyby - 0.5 szklanek
  • pieprz - 1 szczypta
  • jajko - 1 sztuka
  • mięso mielone - 0.5 kilogramów
  • kapusta biała - 1 sztuka
  • kasza jęczmienna w woreczku - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę sparz, zdejmij liście. Grzyby namocz w wodzie, a następnie ugotuj, odcedź i drobno pokrój.
  2. Cebulę pokrój i zeszklij na rozgrzanym oleju. Kaszę ugotuj i osącz.
  3. Mięso mielone wymieszaj z grzybami, cebulą, kaszą, dodaj jajko, dopraw solą i pieprzem. Gotową masę nałóż na liście i zawiń.
  4. Gołąbki obsmaż na gorącym oleju z obu stron.
  5. Ułóż w garnku, podlej wodą, dodaj Bulion grzybowy Knorr, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i pieprz. Duś około 50 minut.