|
Składniki | ||
golonki jagnięce | 500 gramów | |
cebula | 2 sztuki | |
Fix Gulasz węgierski Knorr | 1 opakowanie | |
woda | 700 mililitrów | |
młode ziemniaki | 450 gramów | |
dynia | 400 gramów | |
brokuł | 1 sztuka | |
świeży rozmaryn | 2 sztuki | |
olej | 40 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę pokrój na mniejsze kawałki i usmaż wraz z golonkami jagnięcymi na patelni, aż wszystko zrobi się rumiane. |
Krok 2 |
Fix Knorr wymieszaj z 700 ml wody i wlej na patelnię. Całość gotuj ok. 10 minut. |
Krok 3 |
Ziemniaki umyj i przekrój na pół. Dynię pokrój w kostkę. Dodaj warzywa do mięsa i całość duś powoli ok. 30 minut. |
Krok 4 |
Pod koniec duszenia, gdy mięso będzie już miękkie, dodaj różyczki z brokułu oraz gałązki rozmarynu. |
Krok 5 |
Duś kolejne 10 minut i podawaj. |
Autor: przepisy.pl |