Duszone golonki jagnięce z warzywami

7


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
golonki jagnięce500 gramów
cebula2 sztuki
Fix Gulasz węgierski Knorr1 opakowanie
woda700 mililitrów
młode ziemniaki 450 gramów
dynia400 gramów
brokuł1 sztuka
świeży rozmaryn2 sztuki
olej40 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę pokrój na mniejsze kawałki i usmaż wraz z golonkami jagnięcymi na patelni, aż wszystko zrobi się rumiane.
Krok 2
Fix Knorr wymieszaj z 700 ml wody i wlej na patelnię. Całość gotuj ok. 10 minut.
Krok 3
Ziemniaki umyj i przekrój na pół. Dynię pokrój w kostkę. Dodaj warzywa do mięsa i całość duś powoli ok. 30 minut.
Krok 4
Pod koniec duszenia, gdy mięso będzie już miękkie, dodaj różyczki z brokułu oraz gałązki rozmarynu.
Krok 5
Duś kolejne 10 minut i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl