Duszone golonki jagnięce z warzywami
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • golonki jagnięce - 500 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • Fix Gulasz węgierski Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 700 mililitrów
  • młode ziemniaki - 450 gramów
  • dynia - 400 gramów
  • brokuł - 1 sztuka
  • świeży rozmaryn - 2 sztuki
  • olej - 40 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokrój na mniejsze kawałki i usmaż wraz z golonkami jagnięcymi na patelni, aż wszystko zrobi się rumiane.
  2. Fix Knorr wymieszaj z 700 ml wody i wlej na patelnię. Całość gotuj ok. 10 minut.
  3. Ziemniaki umyj i przekrój na pół. Dynię pokrój w kostkę. Dodaj warzywa do mięsa i całość duś powoli ok. 30 minut.
  4. Pod koniec duszenia, gdy mięso będzie już miękkie, dodaj różyczki z brokułu oraz gałązki rozmarynu.
  5. Duś kolejne 10 minut i podawaj.