| |||||||||
| Składniki | ||
| golonki jagnięce | 500 gramów | |
| cebula | 2 sztuki | |
| Fix Gulasz węgierski Knorr | 1 opakowanie | |
| woda | 700 mililitrów | |
| młode ziemniaki | 450 gramów | |
| dynia | 400 gramów | |
| brokuł | 1 sztuka | |
| świeży rozmaryn | 2 sztuki | |
| olej | 40 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebulę pokrój na mniejsze kawałki i usmaż wraz z golonkami jagnięcymi na patelni, aż wszystko zrobi się rumiane. |
| Krok 2 |
| Fix Knorr wymieszaj z 700 ml wody i wlej na patelnię. Całość gotuj ok. 10 minut. |
| Krok 3 |
| Ziemniaki umyj i przekrój na pół. Dynię pokrój w kostkę. Dodaj warzywa do mięsa i całość duś powoli ok. 30 minut. |
| Krok 4 |
| Pod koniec duszenia, gdy mięso będzie już miękkie, dodaj różyczki z brokułu oraz gałązki rozmarynu. |
| Krok 5 |
| Duś kolejne 10 minut i podawaj. |
| Autor: przepisy.pl |