Duszone golonki w kapuście kiszonej
  • 90 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • małe golonki - 2 sztuki
  • marchew - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • kapusta kiszona - 400 gramów
  • Papryka słodka z Hiszpanii Knorr - 1 szczypta
  • piwo - 1 szklanka
  • Przyprawa do karkówki Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Opłukane i osuszone golonki oprósz przyprawą z opakowania Knorr i papryką. Odstaw na godzinę do lodówki.
  2. Wypłukaną kapustę kiszoną wymieszaj z obraną i startą na grubej tarce marchewką oraz z cebulą pokrojoną w piórka.
  3. Do rękawa do pieczenia włóż połowę kapusty, następnie golonki i drugą połowę kapusty.
  4. Rękaw włóż do naczynia żaroodpornego. Piecz 90 minut w 200 °C. Po tym czasie rozetnij rękaw i polej golonki piwem. Piecz 20 minut w 180 °C.