Duszone grzyby w śmietanie

28


Łatwe


60 min.


6 os.

Składniki
grzyby leśne (prawdziwki, maślaki, koźlaki, kurki)1.5 kilogramów
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
cebula duża1 sztuka
liść laurowy1 sztuka
tymianek suszony1 łyżka
pieprz czarny mielony1 szczypta
czosnek ząbek2 sztuki
olej roślinny do smażenia50 mililitrów
śmietana 18 %200 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Grzyby umyj, osusz, przekrój na pół lub jeśli są duże przekrój je na cztery części.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj posiekany czosnek i pokrojone grzyby. Wszystko razem smaż dłuższą chwilę po czym grzyby podlej szklanką wody, dodaj liść laurowy, śmietanę, tymianek, pieprz i kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr, która spowoduje, że grzyby będą idealnie doprawione. Wszystko razem gotuj pod przykryciem około 10 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl