| |||||||||
| Składniki | ||
| grzyby leśne (prawdziwki, maślaki, koźlaki, kurki) | 1.5 kilogramów | |
| Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
| cebula duża | 1 sztuka | |
| liść laurowy | 1 sztuka | |
| tymianek suszony | 1 łyżka | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| czosnek ząbek | 2 sztuki | |
| olej roślinny do smażenia | 50 mililitrów | |
| śmietana 18 % | 200 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Grzyby umyj, osusz, przekrój na pół lub jeśli są duże przekrój je na cztery części. |
| Krok 2 |
| Na patelni rozgrzej olej, podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj posiekany czosnek i pokrojone grzyby. Wszystko razem smaż dłuższą chwilę po czym grzyby podlej szklanką wody, dodaj liść laurowy, śmietanę, tymianek, pieprz i kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr, która spowoduje, że grzyby będą idealnie doprawione. Wszystko razem gotuj pod przykryciem około 10 minut. |
| Autor: przepisy.pl |