Przygotowanie |
Krok 1 |
Grzyby zalej szklanką wrzącej wody i odstaw na bok, aby zmiękły.
|
Krok 2 |
Polędwiczki umyj, oczyść z błon i przerostów tłuszczu. Oprósz dokładnie przyprawą do wieprzowiny Knorr. Przyprawa nada mięsu wyrazistego smaku. Zamarynowane polędwiczki odstaw przynajmniej na godzinę do lodówki.
|
Krok 3 |
Po tym czasie mięso obsmaż z obu stron na patelni, na rozgrzanej Ramie Smaż jak szef kuchni. Mięso odłóż na bok
|
Krok 4 |
Na tej samej patelni obsmaż pokrojona w piórka cebulę, dodaj posiekany czosnek oraz wcześniej namoczone grzyby razem z płynem. Dodaj Sos do pieczeni ciemny Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i doprowadź do wrzenia.
|
Krok 5 |
Do powstałego sosu dodaj śmietanę i włóż na powrót polędwiczki wieprzowe. Duś pod przykryciem około 15 minut, przekręcając mięso co jakiś czas. Tak przygotowane polędwiczki będą soczyste w środku.
|