Przygotowanie |
Krok 1 |
Mango, awokado i pomidora pokrój w grubą kostkę. Natkę kolendry posiekaj, a cebulę obierz i przekrój na połówki.
|
Krok 2 |
Kurczaka umyj, osusz i posyp delikatnie Przyprawą do złotego kurczaka Knorr. Następnie odstaw w chłodne miejsce na około 30 minut.
|
Krok 3 |
Rozgnieć ząbek czosnku i pokrój papryczkę chilli. W garnku rozgrzej tłuszcz, wrzuć chilli oraz czosnek i podsmaż chwilę. Dodaj cebulę i obsmaż ją dokładnie. Przełóż zawartość patelni do osobnego naczynia, pozostawiając niewykorzystany tłuszcz.
|
Krok 4 |
Na pozostałym tłuszczu podsmaż kurczaka. |
Krok 5 |
Następnie przygotuj Fix Knorr, mieszając zawartość torebki z mlekiem i wodą. Zalej powstałym sosem kurczaka. Całość duś pod przykryciem do momentu, kiedy kurczak będzie miękki, a część wody odparuje. Dodaj cebulę i duś jeszcze około 10 minut.
|
Krok 6 |
Tuż przed podaniem, dodaj pokrojone mango, awokado oraz pomidora wraz z natką kolendry. Danie duś jeszcze przez 2-3 minuty. |