Duszone warzywa z pieczarkami

Składniki:

  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • oliwa z oliwek - 5 łyżek
  • pieprz - 1 szczypta
  • pieczarki - 200 gramów
  • sól - 1 szczypta
  • papryka zielona - 1 sztuka
  • cebula średnia - 1 sztuka
  • kabaczek średniej wielkości - 1 sztuka
  • papryka duża czerwona - 1 sztuka
  • pomidor średni - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Wlej oliwę z oliwek na patelnię (około 3 łyżeczki), dodaj czosnek obrany i pokrojony w kawałki - zarumień. Dodaj cebulę obraną i pokrojoną w kawałki - zeszklij.
  2. Dodaj papryki umyte i pokrojone w kawałki. Podsmaż i przykryj. Duś na małym ogniu około 10-15min. Dodaj kabaczek umyty i pokrojony w kawałki. Wymieszaj i podsmaż.
  3. Na koniec dodaj umyte pomidory i pieczarki pokrojone w kawałki. Przykryj. Duś od czasu do czasu mieszając.
  4. Gotowe jak pieczarki będą miękkie. Dopraw do smaku.