Duszone warzywa z pieczarkami

2


Łatwe


60 min.


2 os.

Składniki
ząbek czosnku2 sztuki
oliwa z oliwek5 łyżek
pieprz1 szczypta
pieczarki200 gramów
sól1 szczypta
papryka zielona1 sztuka
cebula średnia 1 sztuka
kabaczek średniej wielkości 1 sztuka
papryka duża czerwona 1 sztuka
pomidor średni 2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Wlej oliwę z oliwek na patelnię (około 3 łyżeczki), dodaj czosnek obrany i pokrojony w kawałki - zarumień. Dodaj cebulę obraną i pokrojoną w kawałki - zeszklij.
Krok 2
Dodaj papryki umyte i pokrojone w kawałki. Podsmaż i przykryj. Duś na małym ogniu około 10-15min. Dodaj kabaczek umyty i pokrojony w kawałki. Wymieszaj i podsmaż.
Krok 3
Na koniec dodaj umyte pomidory i pieczarki pokrojone w kawałki. Przykryj. Duś od czasu do czasu mieszając.
Krok 4
Gotowe jak pieczarki będą miękkie. Dopraw do smaku.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl