Duszony boczniak z jajem sadzonym

2


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
boczniak800 gramów
jajko kurze4 sztuki
Rama smaż jak szef kuchni, maślany smak4 łyżki
kromka chleba graham4 sztuki
szczypiorek posiekany4 łyżki
Surówka::
świeży szpinak400 gramów
kiełki brokułów4 łyżki
sok z cytryny4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Usmażyć grzyby na ½ porcji Ramy smaż jak Szef kuchni.
Krok 2
Przygotować jajo w formie sadzonej na ½ porcji Ramy smaż jak Szef kuchni.
Krok 3
Na talerzu ułożyć na pieczywie grzyby, a na nich jajko sadzone. Całość posypać szczypiorkiem.
Krok 4
Przygotować surówkę: szpinak skropić sokiem z cytryny i dodać oliwę. Całość wymieszać. Na koniec posypać kiełkami brokułów.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl