Duszony boczniak z jajem sadzonym
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • boczniak - 800 gramów
  • jajko kurze - 4 sztuki
  • Rama smaż jak szef kuchni, maślany smak - 4 łyżki
  • kromka chleba graham - 4 sztuki
  • szczypiorek posiekany - 4 łyżki
  • surówka:
  • świeży szpinak - 400 gramów
  • kiełki brokułów - 4 łyżki
  • sok z cytryny - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Usmażyć grzyby na ½ porcji Ramy smaż jak Szef kuchni.
  2. Przygotować jajo w formie sadzonej na ½ porcji Ramy smaż jak Szef kuchni.
  3. Na talerzu ułożyć na pieczywie grzyby, a na nich jajko sadzone. Całość posypać szczypiorkiem.
  4. Przygotować surówkę: szpinak skropić sokiem z cytryny i dodać oliwę. Całość wymieszać. Na koniec posypać kiełkami brokułów.