|
Składniki | ||
boczniak | 800 gramów | |
jajko kurze | 4 sztuki | |
Rama smaż jak szef kuchni, maślany smak | 4 łyżki | |
kromka chleba graham | 4 sztuki | |
szczypiorek posiekany | 4 łyżki | |
Surówka:: | ||
świeży szpinak | 400 gramów | |
kiełki brokułów | 4 łyżki | |
sok z cytryny | 4 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Usmażyć grzyby na ½ porcji Ramy smaż jak Szef kuchni. |
Krok 2 |
Przygotować jajo w formie sadzonej na ½ porcji Ramy smaż jak Szef kuchni. |
Krok 3 |
Na talerzu ułożyć na pieczywie grzyby, a na nich jajko sadzone. Całość posypać szczypiorkiem. |
Krok 4 |
Przygotować surówkę: szpinak skropić sokiem z cytryny i dodać oliwę. Całość wymieszać. Na koniec posypać kiełkami brokułów. |
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |