Duszony łosoś z chorizo

4


Średnie


75 min.


4 os.

Składniki
kiełbasa chorizo50 gramów
łosoś320 gramów
Mieszanka ziół i przypraw Włoska z suszonymi pomidorami Knorr0.5 opakowań
papryczka chili1 sztuka
krojone pomidory z puszki400 gramów
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
biała fasolka z puszki400 gramów
suszone pomidory w oleju100 gramów
cebula1 sztuka
cukinia1 sztuka
czerwona papryka2 sztuki
rukiew wodna1 pęczek
olej4 łyżki
zielone oliwki bez pestek1 puszka
Przygotowanie
Krok 1
Kiełbasę chorizo pokrój w kostkę. Cukinię oraz czerwoną paprykę w paski, a chili w plasterki. Cebulę i suszone pomidory pokrój w paseczki.
Krok 2
Każdy kawałek łososia pokrój na cztery kawałki.
Krok 3
W szerokim rondlu podsmaż na oleju rybę z wszystkich stron. Po usmażeniu ryby zdejmij ją z patelni, odstaw na bok i oprósz przyprawą Knorr.
Krok 4
Następnie na tej samej patelni smaż kiełbasę. Jak będzie rumiana wrzuć wszystkie warzywa. Smaż 5 minut.
Krok 5
Dodaj suszone i krojone pomidory, pół szklanki wody, odsączoną fasolkę, całe oliwki, kostkę Knorr i duś ok. 10 minut, aż wszystkie składniki się połączą.
Krok 6
Dodaj z powrotem łososia wraz z przyprawami. Duś kolejne 2 minuty i podawaj udekorowane rukwią wodną.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl