Duszony szpinak z czosnkiem

13


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
świeży lub mrożony szpinak450 gramów
Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr1 opakowanie
masło lub margaryna2 łyżki
śmietana 18%100 mililitrów
cebula0.5 sztuk
Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr1 szczypta
cytryna0.5 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Świeży szpinak dokładnie umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę.
Krok 2
Na patelni zeszklij posiekaną cebulę i margarynę, po chwili dodaj szpinak. Smaż 1 minutę.
Krok 3
Sos Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do szpinaku. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Dodaj gałkę muszkatołową i sok z połowy cytryny. Wszystko zagotuj i natychmiast podawaj. Taki szpinak możesz podawać jako samodzielną potrawę, np. z bagietką lub jako dodatek do mięs i ryb.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl