Duszony szpinak z czosnkiem
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • świeży lub mrożony szpinak - 450 gramów
  • Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr - 1 opakowanie
  • masło lub margaryna - 2 łyżki
  • śmietana 18% - 100 mililitrów
  • cebula - 0.5 sztuk
  • Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr - 1 szczypta
  • cytryna - 0.5 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Świeży szpinak dokładnie umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę.
  2. Na patelni zeszklij posiekaną cebulę i margarynę, po chwili dodaj szpinak. Smaż 1 minutę.
  3. Sos Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do szpinaku. Dokładnie wymieszaj.
  4. Dodaj gałkę muszkatołową i sok z połowy cytryny. Wszystko zagotuj i natychmiast podawaj. Taki szpinak możesz podawać jako samodzielną potrawę, np. z bagietką lub jako dodatek do mięs i ryb.