Dyniowe muffiny
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 25 minut
  • 180'C °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • mąka - 4 szklanki
  • cukier - 2 szklanki
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • kakao - 2 łyżeczki
  • mleko - 2 szklanki
  • jajka - 4 sztuki
  • drożdże - 20 gramów
  • miąższ dyni - 1 szklanka
  • aromat migdałowy - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Kasię rozpuścić i wystudzić.
  2. Mąkę, proszek, cukier i kakao wymieszać w dużej misce.
  3. W mniejszej zaś płynne produkty tj. jajka, mleko, aromat, dynię i Kasię. Wkruszyć drożdże.
  4. Zmiksować i przelać do suchych składników.
  5. Starannie wszystko połączyć.
  6. Puste papilotki włożyć do blaszanej formy z gniazdami na muffiny i napełniać ciastem do 3/4 wysokości.
  7. Upiec. Smacznego!