Dziczyzna duszona

Składniki:

  • cebula - 2 sztuki
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 4 ziarna
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 2 sztuki
  • Mieszanka ziół i przypraw Zioła prowansalskie Knorr - 1 łyżka
  • miód - 2 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • ząbki czosnku - 3 sztuki
  • oliwa - 10 łyżek
  • Papryka słodka z Hiszpanii Knorr - 1 łyżka
  • łopatka z dzika - 1 kilogram

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój na plastry. Oprósz ziołami prowansalskimi, mieloną papryką, majerankiem, pieprzem, rozkruszonymi liśćmi laurowymi i rozbitymi ziarnami ziela.
  2. Cebulę pokrój w talarki i razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę ułóż na mięsie.
  3. Polej oliwą i miodem, wstaw na kilkanaście godzin do lodówki.
  4. Po tym czasie ściągnij cebulę, posól. Smaż w brytfance, zalej wodą i duś 120 minut.