Dziczyzna duszona

14


Trudne


0 min.


4 os.

Składniki
cebula2 sztuki
majeranek1 łyżka
ziele angielskie4 ziarna
liść laurowy2 sztuki
zioła prowansalskie1 łyżka
miód2 łyżki
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
ząbki czosnku3 sztuki
oliwa10 łyżek
papryka słodka1 łyżka
łopatka z dzika1 kilogram
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój na plastry. Oprósz ziołami prowansalskimi, mieloną papryką, majerankiem, pieprzem, rozkruszonymi liśćmi laurowymi i rozbitymi ziarnami ziela.
Krok 2
Cebulę pokrój w talarki i razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę ułóż na mięsie.
Krok 3
Polej oliwą i miodem, wstaw na kilkanaście godzin do lodówki.
Krok 4
Po tym czasie ściągnij cebulę, posól. Smaż w brytfance, zalej wodą i duś 120 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl