| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 2 sztuki | |
| majeranek | 1 łyżka | |
| ziele angielskie | 4 ziarna | |
| liść laurowy | 2 sztuki | |
| zioła prowansalskie | 1 łyżka | |
| miód | 2 łyżki | |
| sól | 1 szczypta | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| ząbki czosnku | 3 sztuki | |
| oliwa | 10 łyżek | |
| papryka słodka | 1 łyżka | |
| łopatka z dzika | 1 kilogram |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso pokrój na plastry. Oprósz ziołami prowansalskimi, mieloną papryką, majerankiem, pieprzem, rozkruszonymi liśćmi laurowymi i rozbitymi ziarnami ziela. |
| Krok 2 |
| Cebulę pokrój w talarki i razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę ułóż na mięsie. |
| Krok 3 |
| Polej oliwą i miodem, wstaw na kilkanaście godzin do lodówki. |
| Krok 4 |
| Po tym czasie ściągnij cebulę, posól. Smaż w brytfance, zalej wodą i duś 120 minut. |
| Autor: przepisy.pl |