Dziczyzna duszona

6


Trudne


0 min.


4 os.

Składniki
cebula2 sztuki
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr1 łyżka
Ziele angielskie z Meksyku Knorr4 ziarna
Liść laurowy z Turcji Knorr2 sztuki
Mieszanka ziół i przypraw Zioła prowansalskie Knorr1 łyżka
miód2 łyżki
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
ząbki czosnku3 sztuki
oliwa10 łyżek
Papryka słodka z Hiszpanii Knorr1 łyżka
łopatka z dzika1 kilogram
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój na plastry. Oprósz ziołami prowansalskimi, mieloną papryką, majerankiem, pieprzem, rozkruszonymi liśćmi laurowymi i rozbitymi ziarnami ziela.
Krok 2
Cebulę pokrój w talarki i razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę ułóż na mięsie.
Krok 3
Polej oliwą i miodem, wstaw na kilkanaście godzin do lodówki.
Krok 4
Po tym czasie ściągnij cebulę, posól. Smaż w brytfance, zalej wodą i duś 120 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl