|
Składniki | ||
cebula | 2 sztuki | |
majeranek | 1 łyżka | |
ziele angielskie | 4 ziarna | |
liść laurowy | 2 sztuki | |
zioła prowansalskie | 1 łyżka | |
miód | 2 łyżki | |
sól | 1 szczypta | |
pieprz | 1 szczypta | |
ząbki czosnku | 3 sztuki | |
oliwa | 10 łyżek | |
papryka słodka | 1 łyżka | |
łopatka z dzika | 1 kilogram |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso pokrój na plastry. Oprósz ziołami prowansalskimi, mieloną papryką, majerankiem, pieprzem, rozkruszonymi liśćmi laurowymi i rozbitymi ziarnami ziela. |
Krok 2 |
Cebulę pokrój w talarki i razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę ułóż na mięsie. |
Krok 3 |
Polej oliwą i miodem, wstaw na kilkanaście godzin do lodówki. |
Krok 4 |
Po tym czasie ściągnij cebulę, posól. Smaż w brytfance, zalej wodą i duś 120 minut. |
Autor: przepisy.pl |