Dzwonko łososia w porach

Składniki:

  • Dzwonka łososia - 4 sztuki
  • mały por - 1 sztuka
  • marchew - 1 sztuka
  • rozmaryn - 1 pęczek
  • cytryna - 1 sztuka
  • zioła - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Umyj warzywa,por pokrój w plasterki,marchew w drobną kostkę.Opłucz pod zimną wodą łososia.Skrop sokiem z cytryny.Na sitku w parowarze ułóż fileta łososia razem z pokrojonym porem i marchewką.
  2. Gotuj 15 minut na wodą z łyżką tymianku lub innych ziół.jeśli nie wyobrażasz sobie życia bez ziemniaków,możesz też w wodzie lub na sitku ugotować jeden ziemniak.
  3. Wyłóż zawartość parowara na talerz.łososia dopraw sokiem z cytryny posyp świeżym rozmarynem.