| |||||||||
| Składniki | ||
| marchew | 1 sztuka | |
| rozmaryn | 1 pęczek | |
| cytryna | 1 sztuka | |
| mały por | 1 sztuka | |
| zioła | 1 łyżka | |
| Dzwonka łososia | 4 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Umyj warzywa,por pokrój w plasterki,marchew w drobną kostkę.Opłucz pod zimną wodą łososia.Skrop sokiem z cytryny.Na sitku w parowarze ułóż fileta łososia razem z pokrojonym porem i marchewką. |
| Krok 2 |
| Gotuj 15 minut na wodą z łyżką tymianku lub innych ziół.jeśli nie wyobrażasz sobie życia bez ziemniaków,możesz też w wodzie lub na sitku ugotować jeden ziemniak. |
| Krok 3 |
| Wyłóż zawartość parowara na talerz.łososia dopraw sokiem z cytryny posyp świeżym rozmarynem. |
| Autor: natalina4 |