Egzotyczna sałatka

0


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pieprz
pomarańcze2 sztuki
sól2 łyżeczki
cukier1 łyżeczka
jogurt naturalny0.6 szklanek
rodzynki2 łyżki
kapusta0.5 sztuk
orzechy włoskie posiekane4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Z kapusty wytnij głąb, liście drobno poszatkuj. Posyp solą i ugnieć. Odstaw na 2 godziny. Następnie osącz z soku i wypłucz pod bieżącą wodą.
Krok 2
Orzechy zrumień na rozgrzanej patelni stale mieszając. Odstaw do wystudzenia.
Krok 3
Pomarańcze obierz ze skórki i wytnij cienkie cząstki miąższu, a z reszty wyciśnij sok.
Krok 4
Rodzynki zalej wrzącą wodą, po 10 minutach osącz.
Krok 5
Kapustę wymieszaj z orzechami, rodzynkami i pomarańczami.
Krok 6
Jogurt połącz z sokiem pomarańczowym, przypraw pieprzem i cukrem.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl