Egzotyczna wołowina z chili
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wołowina - 500 gramów
  • bulion wołowy - 1 litr
  • Fix Smażony ryż po chińsku Knorr - 1 opakowanie
  • marchew - 1 sztuka
  • papryczka chili - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • rodzynki - 2 łyżki
  • cebula - 3 sztuki
  • oliwa - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w grubą kostkę i przesmaż w rozgrzanym garnku. Następnie wyjmij je cedzakową łyżką.
  2. Marchew pokrój w półplastry, a cebulę i paprykę w paski. Chili przekrój wzdłuż na pół i wytnij gniazdo z pestkami.
  3. W tym samym garnku przesmaż wszystkie pokrojone warzywa. Dodaj rodzynki, koncentrat i smaż razem na mocnym ogniu.
  4. Następnie dodaj z powrotem mięso i wsyp zawartość opakowania Knorr. Całość zalej bulionem i doprowadź do wrzenia.
  5. Zmniejsz ogień i duś mięso przez około 1 godzinę do momentu, gdy wołowina będzie już miękka, a cebula zagęści sos. Gotowe danie dopraw do smaku i podawaj samodzielnie lub z chrupiącą sałatą i ryżem.