| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Wodę zagotować ze szczyptą soli, gdy zawrze dodać Kasię i gotować przez chwilę na małym ogniu. | 
| Krok 2 | 
| Następnie dodać mąkę i szybko wymieszać drewnianą łyżką. Podgrzewać na niewielkim ogniu, stale mieszając, aż masa stanie się szklista i zacznie odstawać od brzegów rondla. | 
| Krok 3 | 
| Zdjąć z ognia i lekko ostudzić, potem wbijać po jednym jajku nadal miksować, na koniec dodać proszek do pieczenia. | 
| Krok 4 | 
| Ciasto podzielić na 2 części (można zrobić 4 warstwy - wtedy placek będzie wyższy lub 2 części w zależności jak ciasto wyrośnie), każdą część upiec na oddzielnej blaszce, wyścielonej papierem do pieczenia w gorącym piekarniku w 200 st. C przez 20 minut. | 
| Krok 5 | 
| Na krem: Ugotowany budyń ostudzić, dodać cukier do smaku, przestudzić i dodać pół kostki Kasi oraz kilka kropli olejku rumowego. | 
| Krok 6 | 
| Gotowym kremem przełożyć zimne placki. Udekorować polewą czekoladową lub jak kto woli obsypać obficie cukrem pudrem. Smacznego. |