Przygotowanie |
Krok 1 |
Wodę z Kasią zagotować, wsypać mąkę i energetycznie mieszając, doprowadzić do gładkiej masy. |
Krok 2 |
Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. |
Krok 3 |
Do zimnej masy wbijać kolejno jajka, ciągle miksując mikserem na wolnych obrotach. |
Krok 4 |
Pod koniec wsypać proszek do pieczenia. |
Krok 5 |
Z gotowego, gładkiego ciasta wyciskać przez szprycę z końcówką ( gwiazdki ) paski długości około 12 cm. |
Krok 6 |
Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i piec około 20 minut. |
Krok 7 |
Krem: Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. |
Krok 8 |
Miksując, wsypujemy cukier puder i śmietan-fixy. |
Krok 9 |
Ostudzone eklerki przekroić wzdłuż na pół i uzupełniać bitą śmietaną, przykryć górną częścią ciasta i polać polewą czekoladową. |