Przygotowanie |
Krok 1 |
Wodę zagotować z Kasią. Na wrzący płyn wsypać mąkę, zmniejszyć ogień i szybko ucierać ciasto tak długo, aż stanie się lśniące, gładkie i zacznie odstawać od ścianek garnka. |
Krok 2 |
Zdjąć garnek z ognia,po przestudzeniu wbijać kolejno jajka, całyczas ucierając, aż ciasto ostygnie. |
Krok 3 |
Miękkie, błyszczące ciasto nabierać łyżką i nakładać do rękawacukierniczego. Na blachę posmarowaną tłuszczem wyciskać podłużneeklery. Piec 30 minut w 200 °C.Po upieczeniu eklery studzimy. |
Krok 4 |
Wszystkie składniki masy budyniowej mieszamy i gotujemy. Studzimy. Składniki polewy rozpuść na małym ogniu i przez chwilę gotuj.Następnie zdejmij z ognia, schłódź. |
Krok 5 |
Eklery przekrawamy, na dolną część nakładamy masę budyniową iprzykrywamy górną część eklera posmarowaną polewą kakaową. |