| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Wodę zagotować z Kasią. Na wrzący płyn wsypać mąkę, zmniejszyć ogień i szybko ucierać ciasto tak długo, aż stanie się lśniące, gładkie i zacznie odstawać od ścianek garnka. |
| Krok 2 |
| Zdjąć garnek z ognia,po przestudzeniu wbijać kolejno jajka, całyczas ucierając, aż ciasto ostygnie. |
| Krok 3 |
| Miękkie, błyszczące ciasto nabierać łyżką i nakładać do rękawacukierniczego. Na blachę posmarowaną tłuszczem wyciskać podłużneeklery. Piec 30 minut w 200 °C.Po upieczeniu eklery studzimy. |
| Krok 4 |
| Wszystkie składniki masy budyniowej mieszamy i gotujemy. Studzimy. Składniki polewy rozpuść na małym ogniu i przez chwilę gotuj.Następnie zdejmij z ognia, schłódź. |
| Krok 5 |
| Eklery przekrawamy, na dolną część nakładamy masę budyniową iprzykrywamy górną część eklera posmarowaną polewą kakaową. |