Ekspresowe ciasto
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 50 minut
  • 180 °C
  • Tortownica Ø 24

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 125 gramów
  • cukier - 10 łyżek
  • mąka - 200 gramów
  • jajka - 3 sztuki
  • cukier wanliowy - 1 sztuka
  • sól - 1 szczypta
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • owoce - 400 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Kasię utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
  2. Do masy kolejno dodawać jaja.
  3. Gdy składniki się połączą dodajemy mąkę i proszek do pieczenia.
  4. Całość mieszamy, aż do uzyskania jednolitej masy.
  5. Ciasto przelewamy do wysmarowanej Kasią i posypanej bułką tartą formy o średnicy 24 cm, układamy pokrojone owoce i pieczemy przez 50 minut w temperaturze 180 stopni.