Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone wieprzowe - 400 gramów
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • pomidory z puszki - 400 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • ser wędzony - 120 gramów
  • olej - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Z papryk odetnij końcówki z ogonkiem, oczyść je wewnątrz usuwając pestki i białe przerosty .
  2. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmaż na patelni, dodaj mięso mielone i smaż ok. 8 minut. Przygotuj ziołowy sos dodając pomidory z puszki i Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese. Wszystko wymieszaj i duś aż zgęstnieje.
  3. Gotowy farsz wymieszaj ze startym serem i nałóż do przygotowanych papryk. Przykryj je kapeluszami i zapiekaj przez 20 minut w 180 stopniach.