Ekspresowy kurczak po tajlandzku
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Makaron chiński jajeczny - 1 opakowanie
  • filet z kurczaka - 400 gramów
  • mleko kokosowe - 200 mililitrów
  • tajlandzka mieszanka warzyw - 1 opakowanie
  • kurkuma - 1 szczypta
  • chilli - 1 szczypta
  • suszone liście Kafiru - 2 sztuki
  • sok z 1 limonki - 1 sztuka
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcja na opakowaniu.Kurczaka umyj, pokrój w grubą kostkę posyp przyprawą do kurczaka Knorr i kurkumą.
  2. Warzywa krótko podsmaż w woku, dodaj kurczaka, podsmaż. Wlej mleko kokosowe, dodaj liście kafiru i chili. Duś chwilę. Dodaj makaron i dokładnie wymieszaj.Pokrop sokiem z 1/2 limonki.