Ekspresowy makaron z kiełbasą i dynią
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • dynia - 30 dekagramów
  • makaron farfalle - 30 dekagramów
  • kiełbasa - 25 dekagramów
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • olej - 1 łyżka
  • zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
  • chili - 1 szczypta
  • Fix Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonego wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na oleju.
  3. Dynię obieramy, oczyszczamy z pestek, myjemy, osuszamy i kroimy w kawałki. Dodajemy do kiełbasy na patelnię. Dynię i kiełbasę oprószamy przyprawami i dusimy chwilę aż dynia będzie miękka, łączymy z odsączonym makaronem i mieszamy.