Ekspresowy makaron z kiełbasą i dynią

2


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
dynia30 dekagramów
makaron farfalle30 dekagramów
kiełbasa25 dekagramów
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
olej1 łyżka
zioła prowansalskie1 łyżeczka
chili 1 szczypta
Fix Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym Knorr1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonego wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 2
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na oleju.
Krok 3
Dynię obieramy, oczyszczamy z pestek, myjemy, osuszamy i kroimy w kawałki. Dodajemy do kiełbasy na patelnię. Dynię i kiełbasę oprószamy przyprawami i dusimy chwilę aż dynia będzie miękka, łączymy z odsączonym makaronem i mieszamy.
Autor: Dorota Wdowińska-RozbickaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl