| |||||||||
| Składniki | ||
| dynia | 30 dekagramów | |
| makaron farfalle | 30 dekagramów | |
| kiełbasa | 25 dekagramów | |
| sól | 1 szczypta | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| olej | 1 łyżka | |
| zioła prowansalskie | 1 łyżeczka | |
| chili | 1 szczypta | |
| Fix Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym Knorr | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonego wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu. |
| Krok 2 |
| Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na oleju. |
| Krok 3 |
| Dynię obieramy, oczyszczamy z pestek, myjemy, osuszamy i kroimy w kawałki. Dodajemy do kiełbasy na patelnię. Dynię i kiełbasę oprószamy przyprawami i dusimy chwilę aż dynia będzie miękka, łączymy z odsączonym makaronem i mieszamy. |
| Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka |