|
Składniki | ||
dynia | 30 dekagramów | |
makaron farfalle | 30 dekagramów | |
kiełbasa | 25 dekagramów | |
sól | 1 szczypta | |
pieprz | 1 szczypta | |
olej | 1 łyżka | |
zioła prowansalskie | 1 łyżeczka | |
chili | 1 szczypta | |
Fix Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym Knorr | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonego wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu. |
Krok 2 |
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na oleju. |
Krok 3 |
Dynię obieramy, oczyszczamy z pestek, myjemy, osuszamy i kroimy w kawałki. Dodajemy do kiełbasy na patelnię. Dynię i kiełbasę oprószamy przyprawami i dusimy chwilę aż dynia będzie miękka, łączymy z odsączonym makaronem i mieszamy. |
Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka |