Ekstra warzywne gołąbki bez zawijania
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • mięso mielone wieprzowe z łopatki - 300 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • cukinia - 1 sztuka
  • papryka (czerwona, zielona lub żółta) - 1 sztuka
  • kapusta biała posiekana - 200 gramów
  • pulpa pomidorowa - 500 gramów
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • Fix Gołąbki bez zawijania Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę i cukinię pokroić w małą kostkę , cebulę i paprykę pokroić w cienkie paski. Cukinię cebulę delikatnie podsmażyć. W dużej misce połączyć mięso ze wszystkimi warzywami i Fixem Gołąbki bez zawijania Knorr. Podsmażyć na patelni z dwóch stron. W płaskim garnku zagotować pulpę pomidorową, doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do garnka gołąbki i dusić ok. 30 minut
  2. Cukinię cebulę delikatnie podsmażyć. W dużej misce połączyć mięso ze wszystkimi warzywami i Fixem Gołąbki bez zawijania Knorr.
  3. Podsmażyć na patelni z dwóch stron. W płaskim garnku zagotować pulpę pomidorową, doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do garnka gołąbki i dusić ok. 30 minut