Elegancka ryba zapiekana z serem

0


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
filety rybne4 sztuki
plastry szynki100 gramów
plastry sera100 gramów
jajko2 sztuki
parmezan50 gramów
mleko100 mililitrów
sok z cytryny
sól
pieprz
Przygotowanie
Krok 1
Filety umyj, odciśnij, oprósz solą pieprzem, skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
W żaroodpornym naczyniu ułóż plasterki szynki i sera, przykryj filetami rybnymi, a na sam wierzch połóż pozostałą szynkę i ser.
Krok 3
Mleko rozmieszaj z jajami, dopraw do smaku i zalej zapiekankę.
Krok 4
Oprósz startym parmezanem i zapiecz w temperaturze 200 stopni przez 50 minut.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl