PRZEPISY.PL

Elegancki koper włoski z serowym kremem

  • 90
  • 4
  • Łatwe
  • 0
1
osoba dodała do Mniamlisty

Składniki

  • bulwy kopru włoskiego2 szt
  • sok cytrynowy1 łyżka
  • pomidory2 szt
  • koperek1 pęczek
  • kapary1 łyżeczka
  • ser rokfor50 gr
  • twaróg150 gr
  • śmietana3 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
    • Krok 1

      Koper oczyść, listki odłóż i ugotuj go w wodzie z dodatkiem szczypty soli i soku cytrynowego. Po ok. 15 min. zdejmij z ognia, odcedź i pozostaw do ostygnięcia.
    • Krok 2

      Pomidory przelej wrzątkiem i zdejmij z nich skórki. Pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z posiekanym koperkiem, liśćmi kopru i kaparami. Połącz z serami i utrzyj na jednolitą masę razem ze śmietaną. Dopraw do smaku.
    • Krok 3

      Wystygnięte bulwy kopru rozetnij na połówki i nafaszeruj przygotowanym nadzieniem. Ozdób pozostałym posiekanym koperkiem i odrobiną odłożonych kostek pomidorowych.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    20
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    59
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    288
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    298
    osób dodało do Mniamlisty
    15''
    2
    Łatwe