Elegancki tatar z łososia

Składniki:

  • filety z łososia - 400 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • cytryna - 1 sztuka
  • koperek - 1 pęczek
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Rybę umyj, osusz i posiekaj w drobniutką kosteczkę lub zmiel przez maszynkę.
  2. Wymieszaj z drobno posiekaną cebulą i większą częścią posiekanego koperku. Skrop oliwą, dopraw do smaku i odstaw do lodówki na ok. 20min.
  3. Cytrynę umyj, przekrój na połówkę, jedną wyciśnij na sok, drugą pokrój w cieniutkie plasterki.
  4. Udekoruj tatara plasterkami cytryny i gałązkami koperku. Eleganckiego tatara z łososia podawaj razem z sokiem cytrynowym w miseczce, jako przyprawę.