|
Składniki | ||
olej roślinny | ||
gorzka czekolada | 200 gramów | |
cukier | 2 łyżki | |
sok z cytryny | 3 łyżki | |
ciasto filo | 8 sztuk | |
mielony cynamon | 1 łyżka | |
cukier puder | 1 łyżka | |
banany | 2 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Banany pokrój. Wymieszaj z cukrem, sokiem z cytryny. |
Krok 2 |
Czekoladę połam na małe kawałki i dodaj do owoców. |
Krok 3 |
Płaty ciasta przekrój wzdłuż na pół i posmaruj olejem. Na rogu ciasta umieść parę łyżeczek nadzienia bananowego, załóż róg, aby powstał trójkąt i zamknij w nim nadzienie. Zawijaj tworząc trójkąty tak by płat był zużyty. |
Krok 4 |
Trójkąty oprósz cukrem pudrem i cynamonem, ułóż na blaszce i piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. |
Autor: pasibrzuch |