Empanady z bananem i czekoladą

0


Łatwe


45 min.


6 os.

Składniki
olej roślinny
gorzka czekolada200 gramów
cukier2 łyżki
sok z cytryny3 łyżki
ciasto filo8 sztuk
mielony cynamon1 łyżka
cukier puder1 łyżka
banany2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Banany pokrój. Wymieszaj z cukrem, sokiem z cytryny.
Krok 2
Czekoladę połam na małe kawałki i dodaj do owoców.
Krok 3
Płaty ciasta przekrój wzdłuż na pół i posmaruj olejem. Na rogu ciasta umieść parę łyżeczek nadzienia bananowego, załóż róg, aby powstał trójkąt i zamknij w nim nadzienie. Zawijaj tworząc trójkąty tak by płat był zużyty.
Krok 4
Trójkąty oprósz cukrem pudrem i cynamonem, ułóż na blaszce i piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl