| |||||||||
| Składniki | ||
| olej roślinny | ||
| gorzka czekolada | 200 gramów | |
| cukier | 2 łyżki | |
| sok z cytryny | 3 łyżki | |
| ciasto filo | 8 sztuk | |
| mielony cynamon | 1 łyżka | |
| cukier puder | 1 łyżka | |
| banany | 2 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Banany pokrój. Wymieszaj z cukrem, sokiem z cytryny. |
| Krok 2 |
| Czekoladę połam na małe kawałki i dodaj do owoców. |
| Krok 3 |
| Płaty ciasta przekrój wzdłuż na pół i posmaruj olejem. Na rogu ciasta umieść parę łyżeczek nadzienia bananowego, załóż róg, aby powstał trójkąt i zamknij w nim nadzienie. Zawijaj tworząc trójkąty tak by płat był zużyty. |
| Krok 4 |
| Trójkąty oprósz cukrem pudrem i cynamonem, ułóż na blaszce i piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. |
| Autor: pasibrzuch |