Enchiladas
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mielona wołowina - 500 gramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • placki tortilli - 6 sztuk
  • kwaśna śmietana - 1 szklanka
  • rozdrobniony ostry ser - 2 szklanki
  • olej - 2 łyżki
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • średnia cebula - 1 sztuka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 łyżeczka
  • mielona papryka - 1 łyżeczka
  • Chili z Indii Knorr - 2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

  1. Nastaw piekarnik na 180 stopni. Podsmaż mieloną wołowinę na oleju.
  2. Pokrój cebulę w kostkę i posiekaj czosnek. Do wołowiny dodaj cebulę i czosnek. Smaż do miękkości, odlej tłuszcz i dodaj pieprz, paprykę, chilli. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
  3. Wymieszaj, następnie nałóż jednakowe porcje farszu na tortille i polej 2 łyżkami śmietany.
  4. Zwiń tortille i włóż do żaroodpornego naczynia szwem do dołu.
  5. Posyp serem i piecz 20 minut w piekarniku w 180 stopniach.