Enchilladas

1


Średnie


30 min.


4 os.

Składniki
cebula1 sztuka
pomidor1 sztuka
pieprz1 szczypta
sól1 szczypta
papryka czerwona1 sztuka
mięso mielone400 gramów
chilli1 łyżeczka
naleśniki4 sztuki
kukurydza w puszce1 opakowanie
ser żółty starty 100 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Mięso podsmaż na oleju. Dopraw pieprzem i solą. Przełóż do miski.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj. Pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę. Paprykę również pokrój w kostkę.
Krok 3
Na pozostałym ze smażenia tłuszczu zeszklij cebulę. Dodaj odcedzoną z zalewy kukurydzę oraz pomidory i paprykę.
Krok 4
Dodaj znów mięso, dopraw całość chili, duś póki sos nie zgęstnieje, a papryka nie stanie się miękka.
Krok 5
Nadzienie nałóż na gorące naleśniki, posyp startym serem, zwijaj w ruloniki. Na wierzchu pokrop sosem chili.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl