Enchilladas

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • pomidor - 1 sztuka
  • pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • mięso mielone - 400 gramów
  • chilli - 1 łyżeczka
  • naleśniki - 4 sztuki
  • kukurydza w puszce - 1 opakowanie
  • ser żółty starty - 100 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Mięso podsmaż na oleju. Dopraw pieprzem i solą. Przełóż do miski.
  2. Cebulę i czosnek posiekaj. Pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w kostkę. Paprykę również pokrój w kostkę.
  3. Na pozostałym ze smażenia tłuszczu zeszklij cebulę. Dodaj odcedzoną z zalewy kukurydzę oraz pomidory i paprykę.
  4. Dodaj znów mięso, dopraw całość chili, duś póki sos nie zgęstnieje, a papryka nie stanie się miękka.
  5. Nadzienie nałóż na gorące naleśniki, posyp startym serem, zwijaj w ruloniki. Na wierzchu pokrop sosem chili.