| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Piersi opłucz i pokrój na mniejsze kotleciki. Oprósz każdy z nich mąką i obsmaż krótko z obu stron na oliwie. |
| Krok 2 |
| Fix Knorr wymieszaj w rondelku z 250 ml wody i łyżką oliwy. Zagotuj. |
| Krok 3 |
| Obsmażone eskalopki ułóż w żaroodpornym naczyniu. Następnie zalej przygotowanym sosem. |
| Krok 4 |
| Naczynie przykryj aluminiową folią lub przykrywką i wstaw do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj 35 minut w temp. 180 st. C. |
| Krok 5 |
| W międzyczasie ugotuj makaron w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. |
| Krok 6 |
| Gotowe kotleciki ułóż na talerzu i polej śmietaną. Danie podawaj z makaronem, udekorowane listkami ziół. |