Przygotowanie |
Krok 1 |
Piersi opłucz i pokrój na mniejsze kotleciki. Oprósz każdy z nich mąką i obsmaż krótko z obu stron na oliwie. |
Krok 2 |
Fix Knorr wymieszaj w rondelku z 250 ml wody i łyżką oliwy. Zagotuj. |
Krok 3 |
Obsmażone eskalopki ułóż w żaroodpornym naczyniu. Następnie zalej przygotowanym sosem. |
Krok 4 |
Naczynie przykryj aluminiową folią lub przykrywką i wstaw do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj 35 minut w temp. 180 st. C. |
Krok 5 |
W międzyczasie ugotuj makaron w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. |
Krok 6 |
Gotowe kotleciki ułóż na talerzu i polej śmietaną. Danie podawaj z makaronem, udekorowane listkami ziół. |