Eskalopki z indyka z szałwią i cytryną

10


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pierś z indyka500 gramów
Przyprawa do wieprzowiny Knorr1 opakowanie
jogurt naturalny200 mililitrów
ząbki czosnku3 sztuki
szałwia1 pęczek
Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr1 łyżka
cytryna2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Z mięsa wytnij małe kawałki, każdy po 6-8 dekagramów.
Krok 2
Czosnek i szałwię bardzo drobno posiekaj. Pieprz rozkrusz w moździerzu.
Krok 3
W misce połącz jogurt z czosnkiem, szałwią, pieprzem i sokiem z cytryn.
Krok 4
Dodaj przyprawę Knorr i wymieszaj marynatę. Mięso marynuj co najmniej 2 godziny.
Krok 5
Indyka grilluj powoli z każdej strony często obracając, aby marynata się nie przypaliła. Podawaj ze świeżą sałatą.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl