|
Składniki | ||
pierś z indyka | 500 gramów | |
Przyprawa do wieprzowiny Knorr | 1 opakowanie | |
jogurt naturalny | 200 mililitrów | |
ząbki czosnku | 3 sztuki | |
szałwia | 1 pęczek | |
pieprz czarny ziarnisty | 1 łyżka | |
cytryna | 2 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Z mięsa wytnij małe kawałki, każdy po 6-8 dekagramów. |
Krok 2 |
Czosnek i szałwię bardzo drobno posiekaj. Pieprz rozkrusz w moździerzu. |
Krok 3 |
W misce połącz jogurt z czosnkiem, szałwią, pieprzem i sokiem z cytryn. |
Krok 4 |
Dodaj przyprawę Knorr i wymieszaj marynatę. Mięso marynuj co najmniej 2 godziny. |
Krok 5 |
Indyka grilluj powoli z każdej strony często obracając, aby marynata się nie przypaliła. Podawaj ze świeżą sałatą. |
Autor: przepisy.pl |