Eskalopki z indyka z szałwią i cytryną
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z indyka - 500 gramów
  • Przyprawa do wieprzowiny Knorr - 1 opakowanie
  • jogurt naturalny - 200 mililitrów
  • ząbki czosnku - 3 sztuki
  • szałwia - 1 pęczek
  • Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr - 1 łyżka
  • cytryna - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Z mięsa wytnij małe kawałki, każdy po 6-8 dekagramów.
  2. Czosnek i szałwię bardzo drobno posiekaj. Pieprz rozkrusz w moździerzu.
  3. W misce połącz jogurt z czosnkiem, szałwią, pieprzem i sokiem z cytryn.
  4. Dodaj przyprawę Knorr i wymieszaj marynatę. Mięso marynuj co najmniej 2 godziny.
  5. Indyka grilluj powoli z każdej strony często obracając, aby marynata się nie przypaliła. Podawaj ze świeżą sałatą.