| |||||||||
| Składniki | ||
| pierś z indyka | 500 gramów | |
| Przyprawa do wieprzowiny Knorr | 1 opakowanie | |
| jogurt naturalny | 200 mililitrów | |
| ząbki czosnku | 3 sztuki | |
| szałwia | 1 pęczek | |
| pieprz czarny ziarnisty | 1 łyżka | |
| cytryna | 2 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Z mięsa wytnij małe kawałki, każdy po 6-8 dekagramów. |
| Krok 2 |
| Czosnek i szałwię bardzo drobno posiekaj. Pieprz rozkrusz w moździerzu. |
| Krok 3 |
| W misce połącz jogurt z czosnkiem, szałwią, pieprzem i sokiem z cytryn. |
| Krok 4 |
| Dodaj przyprawę Knorr i wymieszaj marynatę. Mięso marynuj co najmniej 2 godziny. |
| Krok 5 |
| Indyka grilluj powoli z każdej strony często obracając, aby marynata się nie przypaliła. Podawaj ze świeżą sałatą. |
| Autor: przepisy.pl |