Eskalopki z oscypkiem i szczypiorkiem
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • chuda cielęcina lub polędwica wieprzowa - 400 gramów
  • Fix Spaghetti Carbonara Knorr - 1 opakowanie
  • oscypek - 50 gramów
  • pęczek posiekanego szczypiorku - 1 sztuka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • olej - 2 łyżki
  • sól - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój mięso w plastry i rozbij, po czym oprósz solą i pieprzem.
  2. Następnie podsmaż je z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
  3. Zetrzyj drobno oscypek i dodaj do mięsa, po czym kontynuuj podsmażanie.
  4. Przygotuj Fix Spaghetti Carbonara Knorr według przepisu na opakowaniu i połącz z całością. Podawaj danie udekorowane posiekanym szczypiorkiem. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.