Eskalopki z polędwiczek wieprzowych
  • 45 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • polędwiczki wieprzowe - 250 gramów
  • pieczarki - 100 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • Fix Schab a'la stroganoff Knorr - 1 opakowanie
  • starty żółty ser - 50 gramów
  • śmietana 18% - 150 mililitrów
  • woda - 100 mililitrów
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój mięso w grube plastry, a pieczarki i cebulę w kostkę.
  2. Podsmaż warzywa na patelni i dodaj polędwiczki. Przełóż wszystko do żaroodpornego naczynia.
  3. Wymieszaj dokładnie Fix Knorr ze śmietaną oraz wodą i zalej nim mięso. Następnie posyp je startym serem.
  4. Piecz pod przykryciem przez 25 minut w 200 °C. 10 minut przed końcem pieczenia odkryj danie, aby zapiec ser.