| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Następnie oprósz je w mące i podsmaż z obu stron na patelni, po czym odłóż na bok.
|
| Krok 2 |
| Grzyby pokrój w plastry, podsmaż na patelni i ułóż na eskalopkach. Całość posyp tartym serem i zapiecz w piekarniku.
|
| Krok 3 |
| Cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż ją chwilę na patelni po smażeniu mięsa oraz grzybów i dodaj odrobinę mąki (około jednej łyżki).
|
| Krok 4 |
| Na koniec dodaj 200 mililitrów wody i kostkę pieczeniową Knorr. Całość gotuj około 15 minut - do czasu, gdy sos zgęstnieje. Podawaj go razem z eskalopkami. |
| Krok 5 |
| Polędwiczki potnij w centymetrowej grubości plastry, rozbij młotkiem i dopraw do smaku Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. |
| Krok 6 |
| Następnie wlej czerwone wino i gotuj przez chwilę - do momentu, gdy odparuje o połowę. |