| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Ugotuj makaron. Pomidory pokrój na ćwiartki, usuń z nich gniazda. Mozzarellę pokrój w plastry. | 
| Krok 2 | 
| Mięso oczyść, pokrój w plastry. Płaty mięsa rozbij delikatnie tłuczkiem, oprósz przyprawą do mięs i złóż. Powstałe w ten sposób eskalopki oprósz mąką i obsmaż na patelni. | 
| Krok 3 | 
| Mięso przełóż na talerz. Na każdy kotlecik nałóż listek bazylii, ćwiartkę pomidora, oraz plaster sera. Całość zapiecz chwilę w piekarniku. | 
| Krok 4 | 
| Na patelni po smażeniu mięsa podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Całość zalej winem, gotuj aż zupełnie odpakuje, wlej śmietanę, dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr i dokładnie wymieszaj. Sos gotuj 2- 3 minuty aż zgęstnieje.  Eskalopki podawaj z makaronem przesmażonym na oliwie, polane obficie powstałym sosem. |