Przygotowanie |
Krok 1 |
Puszkę z mlekiem gotować 3 godziny, wystudzić. Jaja ubić z cukrem na puch. |
Krok 2 |
Mleko zagotować i wlewać dość szybko masę jajeczną, energicznie mieszając, aby masa nie przypaliła się. Podgotować chwilę i mieszać. Wystudzić. |
Krok 3 |
Kasię rozkręcić mikserem do białości, dodawać po trochu zimną masę jajeczną i mleko w proszku. Krem podzielić na pół, do jednej części dodać kakao, wymieszać. |
Krok 4 |
Blaszkę 25 na 35 wyłożyć folią aluminiową, na dno ułożyć ciasno herbatniki. |
Krok 5 |
Układać kolejno warstwy: ciemny krem, herbatniki, jasny krem, wafel, połowa masy z puszki, wafel, ciemny krem, herbatniki, jasny krem, wafel, masa z puszki, wafel. |
Krok 6 |
Ciasto wstawić do lodówki na parę godzin, aby stężało i masy przegryzły się. |