Extra ostra lasagne z grillowaną papryką
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron Lasagne - 9 sztuk
  • Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • mięso wołowe mielone - 500 gramów
  • pomidory z puszki - 400 gramów
  • oliwa z oliwek - 4 łyżki
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryka zielona - 1 sztuka
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • papryczka chilli - 1 sztuka
  • sos tabasco kilka kropel
  • papryka wędzona w proszku - 1 łyżeczka
  • Kminek z Polski Knorr - 1 łyżeczka
  • śmietana 12% - 6 łyżek
  • parmezan tarty - 1 łyżka
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • ząbek czosnku - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Mięso przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie, smaż do momentu, gdy nabierze złotego koloru. Następnie wlej pomidory i dodaj Spaghetti Bolognese Knorr.
  2. Do mięsnego sosu dodaj posiekaną papryczkę chilli i gotuj 3 minuty.
  3. Z papryk wytnij gniazda a następnie pokrój w kawałki i zamarynuj w oliwie i posiekanym czosnku. Tak przygotowane warzywa grilluj na grillowej patelni.
  4. Spód naczynia żaroodpornego posmaruj równomiernie połową śmietany i włóż 3 płaty makaronu. Następnie wyłóż połowę mięsnego sosu, oraz połowę zgrillowanej papryki. Czynność tę powtórz raz.
  5. Pozostałą śmietanę wymieszaj z tabasco kminkiem, papryką wędzoną oraz startym serem. Następnie wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piecz przez 35 min.