Extra ostra lasagne z grillowaną papryką

2


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
makaron Lasagne9 sztuk
Fix Spaghetti Bolognese Knorr1 opakowanie
mięso wołowe mielone500 gramów
pomidory z puszki400 gramów
oliwa z oliwek4 łyżki
papryka czerwona1 sztuka
papryka zielona1 sztuka
papryka żółta1 sztuka
papryczka chilli1 sztuka
sos tabasco kilka kropel
papryka wędzona w proszku1 łyżeczka
kminek1 łyżeczka
śmietana 12%6 łyżek
parmezan tarty 1 łyżka
oliwa z oliwek3 łyżki
ząbek czosnku2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Mięso przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie, smaż do momentu, gdy nabierze złotego koloru. Następnie wlej pomidory i dodaj Spaghetti Bolognese Knorr.
Krok 2
Do mięsnego sosu dodaj posiekaną papryczkę chilli i gotuj 3 minuty.
Krok 3
Z papryk wytnij gniazda a następnie pokrój w kawałki i zamarynuj w oliwie i posiekanym czosnku. Tak przygotowane warzywa grilluj na grillowej patelni.
Krok 4
Spód naczynia żaroodpornego posmaruj równomiernie połową śmietany i włóż 3 płaty makaronu. Następnie wyłóż połowę mięsnego sosu, oraz połowę zgrillowanej papryki. Czynność tę powtórz raz.
Krok 5
Pozostałą śmietanę wymieszaj z tabasco kminkiem, papryką wędzoną oraz startym serem. Następnie wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piecz przez 35 min.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl