Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie, smaż do momentu, gdy nabierze złotego koloru. Następnie wlej pomidory i dodaj Spaghetti Bolognese Knorr. |
Krok 2 |
Do mięsnego sosu dodaj posiekaną papryczkę chilli i gotuj 3 minuty. |
Krok 3 |
Z papryk wytnij gniazda a następnie pokrój w kawałki i zamarynuj w oliwie i posiekanym czosnku. Tak przygotowane warzywa grilluj na grillowej patelni. |
Krok 4 |
Spód naczynia żaroodpornego posmaruj równomiernie połową śmietany i włóż 3 płaty makaronu. Następnie wyłóż połowę mięsnego sosu, oraz połowę zgrillowanej papryki. Czynność tę powtórz raz. |
Krok 5 |
Pozostałą śmietanę wymieszaj z tabasco kminkiem, papryką wędzoną oraz startym serem. Następnie wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piecz przez 35 min. |