| |||||||||
| Składniki | ||
| fasola czerwona puszka | 200 gramów | |
| tortilla pszenna | 4 sztuki | |
| wegetariański twardy żółty ser | 50 gramów | |
| czerwona papryka | 1 sztuka | |
| pomidor | 1 sztuka | |
| kukurydza z puszki | 200 gramów | |
| Fix Spaghetti Bolognese Knorr | 1 opakowanie | |
| olej roślinny | 2 łyżki | |
| jogurt naturalny | 125 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Fasole i kukurydze z puszki odsącz z zalewy, wypłukaj pod bieżąca wodą , paprykę oczyść z pestek i pokrój w drobną kostkę ,zetrzyj ser, pokrój pomidora w kostkę. Paprykę podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj fasolę, kukurydzę i pomidora, całość smaż przez chwilę. |
| Krok 2 |
| Na patelnię wlej około 100 ml wody, wsyp Knorr Naturalnie Smaczne, wszystko razem gotuj 2- 3 minuty, do czasu aż sos zgęstnieje. |
| Krok 3 |
| Na suchej patelni podgrzej tortille. Na środek placka nałóż odpowiednią ilość farszu, posyp tartym serem i delikatnie skrop jogurtem. Placek złóż na pół. |
| Autor: przepisy.pl |