|
Składniki | ||
fasola czerwona puszka | 200 gramów | |
tortilla pszenna | 4 sztuki | |
wegetariański twardy żółty ser | 50 gramów | |
czerwona papryka | 1 sztuka | |
pomidor | 1 sztuka | |
kukurydza z puszki | 200 gramów | |
Fix Spaghetti Bolognese Knorr | 1 opakowanie | |
olej roślinny | 2 łyżki | |
jogurt naturalny | 125 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Fasole i kukurydze z puszki odsącz z zalewy, wypłukaj pod bieżąca wodą , paprykę oczyść z pestek i pokrój w drobną kostkę ,zetrzyj ser, pokrój pomidora w kostkę. Paprykę podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj fasolę, kukurydzę i pomidora, całość smaż przez chwilę. |
Krok 2 |
Na patelnię wlej około 100 ml wody, wsyp Knorr Naturalnie Smaczne, wszystko razem gotuj 2- 3 minuty, do czasu aż sos zgęstnieje. |
Krok 3 |
Na suchej patelni podgrzej tortille. Na środek placka nałóż odpowiednią ilość farszu, posyp tartym serem i delikatnie skrop jogurtem. Placek złóż na pół. |
Autor: przepisy.pl |