Fajitas z czerwoną fasolą

53


Łatwe


5 min.


4 os.

Składniki
fasola czerwona puszka200 gramów
tortilla pszenna 4 sztuki
wegetariański twardy żółty ser50 gramów
czerwona papryka1 sztuka
pomidor1 sztuka
kukurydza z puszki200 gramów
Fix Spaghetti Bolognese Knorr1 opakowanie
olej roślinny2 łyżki
jogurt naturalny125 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Fasole i kukurydze z puszki odsącz z zalewy, wypłukaj pod bieżąca wodą , paprykę oczyść z pestek i pokrój w drobną kostkę ,zetrzyj ser, pokrój pomidora w kostkę. Paprykę podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj fasolę, kukurydzę i pomidora, całość smaż przez chwilę.
Krok 2
Na patelnię wlej około 100 ml wody, wsyp Knorr Naturalnie Smaczne, wszystko razem gotuj 2- 3 minuty, do czasu aż sos zgęstnieje.
Krok 3
Na suchej patelni podgrzej tortille. Na środek placka nałóż odpowiednią ilość farszu, posyp tartym serem i delikatnie skrop jogurtem. Placek złóż na pół.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl