Fajitas z czerwoną fasolą
  • 5 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • fasola czerwona puszka - 200 gramów
  • tortilla pszenna - 4 sztuki
  • ser cheddar - 50 gramów
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • pomidor - 1 sztuka
  • kukurydza z puszki - 200 gramów
  • Naturalnie smaczne Lasagne Knorr - 1 opakowanie
  • olej roślinny - 2 łyżki
  • jogurt naturalny - 125 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Fasole i kukurydze z puszki odsącz z zalewy, wypłukaj pod bieżąca wodą , paprykę oczyść z pestek i pokrój w drobną kostkę ,zetrzyj ser, pokrój pomidora w kostkę. Paprykę podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj fasolę, kukurydzę i pomidora, całość smaż przez chwilę.
  2. Na patelnię wlej około 100 ml wody, wsyp Knorr Naturalnie Smaczne, wszystko razem gotuj 2- 3 minuty, do czasu aż sos zgęstnieje.
  3. Na suchej patelni podgrzej tortille. Na środek placka nałóż odpowiednią ilość farszu, posyp tartym serem i delikatnie skrop jogurtem. Placek złóż na pół.