Fajitas z mięsem

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • tequila - 3 łyżki
  • tortilla - 8 sztuk
  • oliwa - 1 szklanka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • cytryna - 1 sztuka
  • wołowina - 1 kilogram
  • sól - 1 szczypta
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • pieprz - 1 szczypta
  • żółta papryka - 1 sztuka
  • czerwone ostre papryczki - 2 sztuki

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Mięso zalej oliwą wymieszaną z sokiem wyciśniętym z cytryny, posiekanym czosnkiem, pokrojoną drobno papryczką, tequilą, solą i pieprzem. Odstaw na 12 godzin.
  2. Następnego dnia mięso odsącz z marynaty i podsmaż przez 4-5 minut z obu stron. Zostaw do ostygnięcia i pokrój w paski.
  3. Papryki pokrój w paski, cebulę w kostkę i podsmaż.
  4. Na patelnię wlej marynatę, wrzuć mięso z warzywami i usmaż na dużym ogniu, posól. Ułóż potrawę na dużym półmisku i serwuj z ciepłymi tortillami.