| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię, 3/4 szklanki cukru, cukier waniliowy i sól zmiksować na gładką masę. |
| Krok 2 |
| Żółtka z 4 jajek oraz 2 całe jajka dodać do masy. |
| Krok 3 |
| Pozostałe białka schłodzić. |
| Krok 4 |
| Obie mąki i proszek do pieczenia wymieszać, połączyć z masą. |
| Krok 5 |
| Blachę posmarować Kasią. |
| Krok 6 |
| Wlać ciasto. |
| Krok 7 |
| Podpiec przez 5 minut. |
| Krok 8 |
| Porzeczki opłukać, odłożyć kilka gałązek do dekoracji, odszypułkować. |
| Krok 9 |
| Białka ubić z 200 g cukru. |
| Krok 10 |
| Dodać porzeczki i wymieszać. |
| Krok 11 |
| Ciasto wyciągnąć z piekarnika, nałożyć pianę z białek z porzeczkami, wygładzić łyżką i w tej samej temperaturze piec jeszcze przez około 20 minut. |
| Krok 12 |
| Zostawić do ostygnięcia. |
| Krok 13 |
| Pokroić na kawałki, udekorować wierzch gałązkami porzeczek oraz cukrem pudrem. |