Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię, 3/4 szklanki cukru, cukier waniliowy i sól zmiksować na gładką masę. |
Krok 2 |
Żółtka z 4 jajek oraz 2 całe jajka dodać do masy. |
Krok 3 |
Pozostałe białka schłodzić. |
Krok 4 |
Obie mąki i proszek do pieczenia wymieszać, połączyć z masą. |
Krok 5 |
Blachę posmarować Kasią. |
Krok 6 |
Wlać ciasto. |
Krok 7 |
Podpiec przez 5 minut. |
Krok 8 |
Porzeczki opłukać, odłożyć kilka gałązek do dekoracji, odszypułkować. |
Krok 9 |
Białka ubić z 200 g cukru. |
Krok 10 |
Dodać porzeczki i wymieszać. |
Krok 11 |
Ciasto wyciągnąć z piekarnika, nałożyć pianę z białek z porzeczkami, wygładzić łyżką i w tej samej temperaturze piec jeszcze przez około 20 minut. |
Krok 12 |
Zostawić do ostygnięcia. |
Krok 13 |
Pokroić na kawałki, udekorować wierzch gałązkami porzeczek oraz cukrem pudrem. |