fantazja z roladkami

1


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Biszkopt:
jajko6 sztuk
cukier0.75 szklanek
mąka pszenna0.5 szklanek
mąka ziemniaczana0.5 szklanek
proszek do pieczenia1 łyżeczka
Masa:
budyń śmietankowy1 opakowanie
mleko0.5 litrów
cukier3 łyżki
galaretka3 opakowania
dżem lub powidła0.5 puszek
Przygotowanie
Krok 1
Jajka ubić z cukrem (całe), dodać wymieszane z proszkiem do pieczenia, piec przez ok. 40min.
Krok 2
Wystudzić biszkopt, przeciąć go w proporcji 2/3 i 1/3 ciasta.
Krok 3
Pierwszą część wkładamy do blachy.
Krok 4
Gotujemy budyń wsypujemy 1 sypką galaretkę i miksujemy do uzyskania jednolitego koloru. Gorącą masę wylewamy na biszkopt.
Krok 5
Pozostałą część biszkoptu smarujemy dżemem i zwijamy w roladę. Roladki kroimy i układamy na masie.
Krok 6
galaretki rozpuszczamy w 3/4 szkl. wody każda i gdy będą lekko sprężyste, polewamy ciasto.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl