Farfalle w sosie pieczarkowym
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron farfalle (kokardki) - 1 opakowanie
  • Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • śmietana 12% - 200 mililitrów
  • margaryna - 3 łyżki
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • pieczarki - 200 gramów
  • woda - 200 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj makaron al dente. Pieczarki umyj, osusz i pokrój w cienkie plastry.
  2. Na patelni zeszklij posiekaną cebulę na margarynie, następnie dodaj plastry pieczarek i smaż, aż zmiękną.
  3. Połącz śmietankę z sosem Knorr oraz 200 ml wody i wlej na patelnię. Doprowadź do wrzenia.
  4. Wymieszaj makaron z kremowym sosem pieczarkowym. Podawaj posypany posiekaną natką pietruszki.